Ook al werkt de makelaar voor de speler, hij zal in de meeste gevallen toch betaald worden door de club. Met andere woorden, de makelaar wordt betaald door de tegenpartij. Vaak zijn spelers zelfs niet op de hoogte van de omvang van deze betalingen en stemmen deze bedragen geenszins overeen met de bedragen voorzien in de overeenkomst met de speler. Sommige spelers denken zelfs dat het gebruik van een makelaar hen niets kost omdat ze zelf de betaling niet doen.

Het feit dat de makelaar vaak betaald wordt door de tegenpartij heeft als gevolg dat de daadwerkelijke broodheer van de makelaar vaak niet de speler maar de club is. Nochtans zou hij enkel de belangen van de speler moeten vertegenwoordigen. Dit belangenconflict vereist een verhoogde integriteit van de makelaar.

Stijn Francis van Stirr was gisterenavond te gast in het VRT programma “De Afspraak” in het kader van het gerechtelijk onderzoek naar matchfixing en fiscale fraude in het Belgische voetbal. Bekijk de aflevering hier opnieuw tot 9 november.

In ons boek “De failliete voetballer” leggen we het belang van een goede financiële adviseur haarfijn uit.

Browse our knowledge in the following topics

Go back to the overview

© 2020 All rights reserved. Privacy policy - Cookie policy. Concept by livid optimised by riktig

Disclaimer: The information contained in this website is provided for informational purposes only, and should not be construed as legal or other advice on any matter.